januari 12, 2014
Tomatensoep met pesto en ricotta
Ik maakte gisteren een lasagne klaar met gegrilde groenten, pesto en ricotta.
Geslaagd, maar ik had nog een half potje ricotta en pesto over en aangezien die slechts enkel dagen goed blijven, besliste ik vandaag om er deze Tomatensoep met pesto en ricotta mee te maken.
Een goede match, maar in met bvb. courgettes is dit ook super lekker! De pesto geeft super veel smaak aan je soep en door de ricotta, wordt de soep fluweelzacht.
TIP: Je kan trouwens ook mascarpone i.p.v. ricotta gebruiken.
Heb je nog verse basilicum in huis en wil je zelf pesto maken?
Pesto
Ingrediënten
- 55 gram basilicum grof gescheurd
- 55 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 1 dl olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Pureer de basilicum, de knoflook, pijnboompitten en wat olijfolie in een blender tot een redelijk gladde pasta.
- Voeg geleidelijk de resterende olie toe.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Je kan de pesto maximaal 1 week in de ijskast bewaren in een afgesloten potje met een laagje olie erover.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Tomatensoep met pesto en ricotta
Ingrediënten
- 1 groot blik gepelde tomaten
- 1 middelgrote wortel(en) in blokjes
- 1 middelgrote ajuin fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 EL groene pesto
- 80 gram ricotta
- 100 ml water
- 1 EL olijfolie
- 1 blokje groentebouillon
- peper naar smaak
Instructies
- Laat de olijfolie goed warm worden in een soeppot en laat de ajuin, wortelen en look over een middelgroot vuur gedurende +/- 10 min met het deksel op de pot garen. Roer er regelmatig even door.
- Voeg de tomaten, het water en het bouillonblokje toe en roer goed door elkaar. Laat de soep gedurende +/- 15 min sudderen.
- Voeg het restje pesto en ricotta en kruid naar smaak met peper.
- Mix de soep met een staafmixer en dien op met toast en wat geraspte parmezaan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments